onsdag 5. mars 2014

Bursdagsboller

Etter litt prøving og feiling har jeg kommet fram til en oppskrift som gir gode melkefrie skillingsboller. 

1 kg hvetemel
50 gram fersk gjær for søt bakst
1/2 liter rismelk
175 gram sukker
10 gram salt
10 gram kardemomme
1 stort egg
150 gram melange uten melk og salt, romtemperert

Varm 1/3 av melken til fingervarmt, rør ut gjæren i melken. Ha mel, sukker, salt, kardemomme, egg og gjær/melkeblandingen og resten av melken i bollen. Kjør i kjøkkenmaskinen i 15 minutter. Ha i romtemperert melange i terninger og kjør i 15 min til.

Sett deigen til heving under klede og la heve i en time. 

Del deigen i to. Kjevle hver deig ut til en rektangel. Smør på smeltet melange uten melk, strø på kanel og sukker. Rull sammen leivene på langsiden og skjær i ca 2 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledd plate.

Etterhev under klede i en time. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min.



Her har de blitt de pyntet med melis og kakestrø i anledning bursdagsfeiring. 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar