torsdag 27. mars 2014

Helkornbrød

600 g hvetemel
250 g siktet rugmel
250 gram sammalt hvete fin
100 gram frø/kjerner (solsikkekjerner, sesamfrø, linfrø)
2 ts salt
1 pakke gjær
1 ss luftigere bakst
3 ss olje
4 dl vann
170 g helkorn hvete
5 dl vann

Gi helkorn og 4 dl vann ett oppkok og kjøl ned til fingervarmt.
Bland det tørre i bakebollen. Tilsett 5 dl vann, olje og helkonrnene med vannet.
Elt i 10-15 min i kjøkkenmaskin.
Sett til heving i 40 min.
Del deigen i tre deler deler.
Jeg lagde to brød, rullet ut og hadde i smurte brødformer. Resten av deigen rullet jeg til rundstykker.
La heve under klede i 45-60 min.
Stek midt i ovnen på 200 grader.
Rundstykker stekes 30 min, brød 60 min


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar