Man tager en kylling, klipper opp brystbena, bretter den ut, smører den inn med pesto, er litt barnslig og vips så serveres det overkjørt frosk til middag! Det ble tatt i mot både med skrekkblandet fryd, litt neserynk og skesis og latter. Men det ble iallefall smakt på, noen spiste mye, noen spiste litt. Godt var det iallefall med frosk :)
Pestokylling og grønnsaker
4-5 porsjoner
1 hel rå kylling
pesto (gjerne hjemmelaget)
2 søtpoteter
2 røde paprika
1/2 purre
2 maiskolber
Smør en langpanne. Splitt lårene til kyllingen fra hverandre og klipp eller skjær opp brystbena. "Brett" kyllingen utover og legg flatt i langpannen. Del maiskolbene i tre, paprikaen og purren i store biter og fordel i lanpannen. Ha i ca 1 dl vann i formen. Stek på 180-200 grader til grønnsakene er møre og kyllingen er gjennomstekt.
Del opp kyllingen i porsjonsstykker og server kyllingen og grønnsakene på et serveringsfat.
Saus: Sil kraften fra langpannen og kok den opp med litt fløte.
Kan serveres med ris ved siden av.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar