2,5 dl havregryn
2 dl sukker
1,5 dl hvetemel
1 ts bakepulver
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
0,5 dl hakkete dadler
1 dl hakkete valnøtter
0,5 dl kokosmasse
125 g smeltet smør
1 stort egg
Skru på ovnen på 175 grader. Bland alt det tørre i en bolle, ha i det smeltede smøret og sammenpisket egg. Legg ut som små topper med to spiseskjeer. Vi fikk 24 stk, to brett.Pass på å ha litt mellomrom mellom siden de flyter litt ut. Stek i ti minutter og avkjøl på platen.
Disse falt veldig godt i smak.
Prøvde også en glutenfri variant.
100 gram glutenfrie havregryn
170 gram sukker
75 gram glutenfritt lyst mel
1 ts bakepulver
0,5 ts kanel
0,5 ts kardemomme
30 g hakkede dadler
40 g valnøtter
30 g kokosmasse
125 g smeltet smør
1 stort egg
Lages som de over.
Disse fløt veldig mye utover så denne oppskriften skal jeg jobbe litt mer med. Ble gode på smak, kanskje litt for søte, de smakte nesten som havreflarn.
Begge variantene oppbevares i tett boks, eller fryses.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar