1 kg hvetemel
50 gram fersk gjær for søt bakst
1/2 liter rismelk
175 gram sukker
10 gram salt
10 gram kardemomme
1 stort egg
150 gram melange uten melk og salt, romtemperert
50 gram fersk gjær for søt bakst
1/2 liter rismelk
175 gram sukker
10 gram salt
10 gram kardemomme
1 stort egg
150 gram melange uten melk og salt, romtemperert
Varm 1/3 av melken til fingervarmt, rør ut gjæren i melken. Ha mel, sukker, salt, kardemomme, egg og gjær/melkeblandingen og resten av melken i bollen. Kjør i kjøkkenmaskinen i 15 minutter. Ha i romtemperert melange i terninger og kjør i 15 min til.
Sett deigen til heving under klede og la heve i en time.
Del deigen i to. Kjevle hver deig ut til en rektangel. Smør på smeltet melange uten melk, strø på kanel og sukker. Rull sammen leivene på langsiden og skjær i ca 2 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledd plate.
Etterhev under klede i en time. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min.
Sett deigen til heving under klede og la heve i en time.
Del deigen i to. Kjevle hver deig ut til en rektangel. Smør på smeltet melange uten melk, strø på kanel og sukker. Rull sammen leivene på langsiden og skjær i ca 2 cm tykke skiver som legges på bakepapirkledd plate.
Etterhev under klede i en time. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 200 grader i 12-15 min.
Her har de blitt de pyntet med melis og kakestrø i anledning bursdagsfeiring.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar